Het proces

Er komt heel wat bij kijken voordat onze kazen in de verkoopwagen liggen. We leggen je graag van begin tot eind uit hoe het proces in zijn werk gaat.

Controle bij ontvangst
Alle goederen worden bij ontvangst gecontroleerd op o.a. temperatuur, vorm, gewicht, verpakking, smaak, gebreken, leeftijd, houdbaarheid en natuurlijk kwaliteit.
De temperatuur is hierbij het belangrijkste controlemedium. Te hoge temperatuur kan het vormingsproces van micro-organismen versnellen, waardoor de gewenste houdbaarheidsdatum niet wordt gehaald. Voor gekoelde producten geldt een maximum temperatuur van 7 graden.

Opslag goederen
Wanneer alles is goedgekeurd, worden de goederen bij ons op locatie opgeslagen. Goudse kaas en harde Hollandse kaasspecialiteiten laten we rijpen in de kaaskelder bij een temperatuur variërend tussen de 12 en 15 graden. De relatieve luchtvochtigheid is hierbij 60 tot 80 procent. Buitenlandse kaas en boter wordt opgeslagen in een koelcel bij een temperatuur tussen 1 en 4 graden. Onze eieren worden opgeslagen bij een temperatuur tussen de 10 en 20 graden.

Vervoer / transport
Al onze producten worden vervoerd via geconditioneerd koeltransport.

Kwaliteitscontrole
Alle hierboven vermelde zaken worden steekproefsgewijs gecontroleerd. Zorgvuldig wordt er meerdere malen per week visueel gecontroleerd op de kwaliteit en de temperatuur van de producten.