Gevulde tomaten met heksenkaas

Ingrediënten voor 4 porties:
- 8 grote tomaten
- 300 gram verse geitenkaas
- 300 gram aardappelen
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel oregano
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 basilicumblaadjes
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels paneermee
- 1/2 glas halfvolle melk

Bereiding:
1. Was de tomaten, halveer ze en verwijder het vruchtvlees. Plet het vruchtvlees. Kook de aardappelen, giet het water af. Plet de aardappelen en meng met de melk tot aardappelpuree. Meng de geitenkaas door de puree en breng op smaak met oregano en zwarte peper. Zet de oven op 180º C.

2. Pel de uien en de knoflook en snijd deze zeer fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig.

3. Meng de peterselie, de uien en de knoflook door de puree. Vul de tomaten tot iets boven de rand met dit mengsel. Strooi paneermeel op de vulling.

4. Zet de tomaten in een ovenschaal. Druppel er de rest van de olijfolie over en laat in de oven bakken tot het paneermeel goudbruin is (ca. 30 min.).

5. Doe het tomatenvruchtvlees in een pannetje, breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten inkoken. Haal de tomaten uit de oven en zet de borden er enkele minuten in.

6. Haal de borden uit de oven. Giet wat tomatensaus op de borden en zet de tomaten er middenin. Versier met basilicumblaadjes en dien onmiddellijk op.

Ook andere groenten, zoals komkommer of paprika, zijn geschikt om te vullen met het mengsel uit bovenstaand recept.